En fjäder i hatten! 

Idag har vi varit och vägt Sophie och vet ni vad? 

10770 gram! 

Det är nästan 500 gram mer än vad hon vägt det senaste halvåret. Jag är så, så, så himla glad! På en månad har hon alltså gått upp ett halvt kilo och väger nu helt plötsligt nästan 11 pannor. Dessutom har hon vuxit nästan 1,5 cm på längden och mäter nu knappa 84 cm över marken. Liten men naggande god. 

Vi har lyckats öka mängden sondnäring med nästan 100 ml per dygn, samtidigt som vi mixat barnmatsburkar och blandat i rapsolja i maten för att få den fetare. Vi testade ju också en ny sondnäring för ett par veckor sedan vilken skulle innehålla fler kcal per ml än den vi har idag, och den verkade funka bra även om den mängden vi fick egentligen kanske var för liten för att ge något jätteresultat på vågen. Den räckte bara till 6 måltider (en vecka är 35 måltider) och tänk själv, äter du en pizza en dag ger den ingen långsiktig viktökning, du måste äta många pizzor i veckan för att lägga på dig 5% av din kroppsvikt på en månad. 

Jag kommer att ge mig själv, och Micke, en klapp på axeln ikväll för bra arbete och somna med gott samvete. Det här är en framgång värd att fira! 

I övrigt har veckan gått åt till att förbereda de kommande dagarna då Micke åker bort och jag ska ratta hus och barn själv i fyra dagar (!). Mat har inhandlats, blöjförrådet fyllts på, mediciner hämtats, näsfilter, pysventiler och alvedon lagrats. Vi är redo kan man säga. Jag vill minimera mina måsten de här dagarna och har därför med flit förberett hemma ordentligt och också sett till att hålla kalendern fri de här dagarna. Det ska bli kul att få anta den här månadens utmaning! 

Helt själv kommer jag förresten inte att vara, vi passar på att få besök av morfar, mormor och farmor och farfar. 

I lördags cyklade jag och Sophie upp till centrum för att gå på tandläkarpremiär och vilken succé det blev! Lite tveksamheter i väntrummet först och en liten klängapa på mig i tandläkarstolen, men det gick bra! Hon gapade för tandläkaren som hann räkna alla tänder och sedan var det färdigt. Sophie stack utan att tveka ut med tandsköterskan till fiskdammen innan jag hunnit prata färdigt med tandläkaren och hon kändes väldigt trygg i miljön till slut. Vi passade på att göra några ärenden efter besöket och då visade hon minnsann stolt upp sina nya tandborstar för alla som ville titta, alltifrån expediten på Systembolaget till förbipasserande på Ica. Urgulligt. 

Nu ska jag krypa ner i sängen och krama lite extra på min bättre hälft, det blir alltid tomt hemma när han inte är hemma. 

Dags att fylla förråden… 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *