Nästan allt flyter på

Vilken dag hörni, idag har vi haft första dagen med lite höstkänsla och fleecetröjorna åkte på barnen imorse. Lämnade dessutom ett par tunna vantar till Sophie på förskolan, hon blir så lätt väldigt kall om händerna. Ibland kan hon bli nästan lite blåaktig om händer och fötter även på sommaren om det inte är så varmt ute.

Jag och Felicia passade på att ta en spontanpromenad med en annan mamma och hennes bebis och hann hem precis i lagom tid för lunch. Precis när vi skulle sätta oss ner och för att äta så ringer Apoteket och meddelar att krämen vi specialbeställer är restad. Suck och dubbelsuck mitt i maten. Det är frustrerande att vara beroende av något och sedan finns det inte att tillgå. Fick snabbt tag på ”vår” hudsjuksköterska som snabbt agerade och lovade att prata med Sophies läkare imorgon och återkomma med en receptfri variant vi kan köpa. Tur i oturen att vi åker bort snart och har två oöppnade burkar kräm hemma vilket borde räcka över helgen och sedan behöver vi bara smörja med något annat i två dagar. Så ingen större fara på taket, men irriterande att det ska behöva hända över huvudtaget. Små saker att hålla koll på hela tiden.

Farmor och farfar har varit gulliga och tagit med krämburkar (bland många andra saker) till Spanien så vi är kittade när vi kommer ner.

Hann träna med en kompis på eftermiddagen också och vilken härlig kontrast det är att ha lite ”lediga” dagar när de senaste varit så hektiska. Träningen är verkligen något som ger mig mer energi och ork även om man för stunden blir fysiskt trött. Att kunna få ta ut sig totalt är en härlig känsla framförallt för hjärnan då jag upplever att den verkligen får vila under träningspasset. Samma sak med promenader faktiskt.

Dagens höjdpunkt var ändå lekstunden med vår nya barnvakt/hämthjälp. Sophie brukar vara lite skeptisk till nya personer men den här tjejen föll hon direkt för och de var ute och lekte efter förskolan och jag blev hemskickad (”Mamma. Gå hem.”) och kunde förbereda middagen i lugn och ro. Så i oktober kör vi igång med hämthjälp och det kommer att bli såå bra. Otroligt klok tjej vi hittat, jag är sjukt imponerad över hennes ansvarstagande och medvetenhet. Som ett exempel kliade Sophie på fötterna litegrann när de kom hem och hon frågar direkt om det är okej att hon gör så eller om hon ska säga till Sophie. Jag berättar då vad jag tycker är ett ”okej/normalt” kliande och att det ibland hjälper om man hittar på något för att distrahera henne. Då vänder sig tjejen till Sophie och frågar på eget bevåg ifall de ska gå upp på hennes rum och leka istället. Jag blev otroligt imponerad, hon går alltså i sjunde klass och jag trodde aldrig att hon skulle ta så mycket ansvar. Det kommer att bli bra det här.

Apråpå höst och oktober så kommer det nog att bli en hektisk höst, igår kom kallelsen till lekterapin så att vi kan träna och leka tillsammans med Sophie inför behandlingsstarten med immunglobulinet. Det är fortfarande inte klart att vi ska genomföra behandlingen men mycket känns som att den blir av.

Imorgon väntar en dag i köket, jag ska baka och fixa lite inför kalaset på lördag, och passa på att ägna lite tid åt Felicia som hamnat lite i skymundan sista veckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *