Tänder, huden och semesterkänslor

Hej!

Dagarna här bara swishar förbi och vi börjar komma in i semesterlunken igen. Flygresan gick bra även om det var turbulens sista 1,5 timmen (140km/h i motvind hehe..)

Första dagarna här nere har gått åt till att fixa, handla, vila och aklimatisera oss. Felicia har varit lite hängig och haft några oförklarliga prickar på kroppen men nu har allt det mynnat ut i en liten, liten tand. Det är sjukt hur snabbt man glömmer saker som tänder t ex, det var ju inte alls så längesen (drygt två år sedan) som Sophie fick sina första tänder, och ändå är det så lätt att missa tecknen. Jag var först orolig för att det skulle vara vattkoppor eftersom det går på förskolan men när inget bröt ut så avskrev jag de misstankarna. Nu finns en yttepytteliten gullig tand längst ner i käken istället och prickarna och febern är som bortblåsta.

Idag har det varit riktigt varmt, upp mot 35 grader, och vi har ”bara” hängt vid poolen hela dagen. Sophie verkar klara värmen väldigt bra tycker jag, vi har haft mellan 25-30 grader och sol sedan vi kom, men idag märktes det att hon hade det kämpigt runt lunch och blev för varm. Vila i skuggan vid poolen och en blöt solhatt gjorde susen och hon piggade på sig på eftermiddagen. Nu sover båda barnen och vi sitter på terrassen med ett glas vin.

Huden mår otroligt mycket bättre här nere, värmen till trots. Hon är i princip inte torr alls sedan två dagar tillbaka och även om några envisa eksem hänger i så verkar hon njuta till fullo av tillvaron här. Vi med för den delen. Jag ser att folk tittar emellanåt för att hon är rödare i ansiktet till och från, men jag försöker verkligen att inte tänka på det utan bara ignorera och det funkar ganska bra hittills. Hoppas att rödheten i ansiktet lägger sig snart också för den som brukar vara på kroppen är i princip borta.

Det är skönt att vara här nere och bara få vara. Så välbehövligt att slippa tänka på läkarbesök, hämta medicin på Apoteket och att beställa mat och krämer och bara få vara tillsammans. Det kommer att bli en intensiv höst med alla besök på lekterapin, men då är då och nu är verkligen nu.

2 reaktioner på ”Tänder, huden och semesterkänslor”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *