Home sweet home

Nu är vi hemma igen. Eller egentligen kom vi ju hem i fredags kväll men dagarna går så fort. Hela helgen har gått åt till att packa upp och komma iordning hemma, efter en månad borta tar det tid att installera sig hemma..

Igår fick jag i all hast åka och köpa nya höstskor till Sophie, dels var det betydligt kallare hemma än vi räknat med men sedan har hennes fötter vuxit nästan 1 cm på en månad och alla skor hemma är helt plötsligt för små. Hon växer ju annars långsamt och vi har kunnat ha skor över nästan två säsonger men nu har alltså nåt hänt med fötterna. Fantastiskt roligt!

En annan rolig grej som hände idag, efter en tids stiltje i ätutvecklingen, var att hon hux flux tuggade av en bit majskrok och hade den i munnen tills den smälte och sedan svalde hon en liten, liten bit. Jag stod som i chock i köket och tittade på. Så otroligt roligt och ett enormt steg framåt! Jag tror att vi kanske måste backa bandet lite nu och inte fokusera på att hon ska smaka på olika saker utan att hon ska få öva på att ha mat i munnen och vänja sig vid konsistenser och munrörelser. Ska ringa Akademiska imorgon också för att höra hur lång kötiden till ätträningen är.

Nu väntar en film i soffan, en välförtjänt Ben&Jerry’s och lite tända ljus. Två dagars uppackning tar på krafterna. Imorgon är det halvvardag igen, Micke jobbar och förskolan är stängd så jag och tjejerna ska hänga hemma och mysa.

Jag hoppas att jag kan leverera en semestersammanfattning åt er snart, det har varit fantastiska veckor och jag vill gärna dela det med er.

Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *