Flyt

Vilken helg vi haft! Så himla mysig.

I fredags hade vi en playdate i parken med en av Sophies kompisar från förskolan och sedan väntade middag med vänner vi inte träffat sedan innan vi gifte oss. Jag gjorde ett aktivt val att låta Sophie skippa mellis och istället leka loss i parken, det var verkligen rätt val. Tidigare har vi känt oss så pressade av att hon måste få alla måltider över dygnet att vi ibland missat att låta henne leka för att det känts så viktigt att hon ska få i sig rätt mängd näring varje dag. Missförstå mig rätt, det är fortfarande viktigt och hon riskerar fortfarande att bli uttorkad ifall hon skulle missa för mycket av en måltid men nu har vi kommit till insikt med att hon dels klarar att till viss del själv dricka vatten för att reglera salthalten och dels växer hon trots mindre näring vissa dagar. Då känns det lyxigt att kunna erbjuda sig själv att slappna av ibland och låta henne bara få vara ett barn och leka loss.

Sophie hittade snabbt en lekkompis i våra vänners tvååriga dotter och efter att aldrig ha träffats tidigare så satt de tre timmar senare i badet tillsammans och ville göra allt som den andra gjorde. Härligt och otroligt roligt att se.

Både lördag och söndag kväll jobbade Micke så jag och barnen hängde hemma och gjorde ingenting. Eller ingenting är en underdrift, speciellt när det gäller de små fröknarna. Herregud vad de två kan röja runt. Lördagskvällen slutade med en kollektiv dusch och sedan ett bad för Sophie. När jag precis satt på Felicia pyjamas och gjort henne redo för natten så vände jag ryggen åt dem i en minut och vid nästa blick hade Sophie blött ner Felicia ända till blöjan så då var det bara att börja om igen.

Söndagen bjöd på utflykt till Skansen med morfar och hans fru, också det väldigt mysigt. Vi gick och gick och gick och fikade och tittade på djuren. Det var tre ordentligt trötta tjejer som klev in genom dörren i söndags kväll..

Igår hämtade vår barnflicka (säger man ens så 2017? Vår hämthjälp iallafall) och jag och Felicia passade på att åka till stan och göra några ärenden. Sedan blev det familjemys för hela slanten, barnen har knappt träffat Micke under helgen så lyckan när han klev in genom dörren efter jobbat var total. Så glada barn och glad fru. Det märks helt klart när 25% av familjen saknas.

Sophies eksem/utbrott är för övrigt mycket bättre och syns knappt längre. Smörjde lite extra med inflammationsdämpande morgon och kväll och sedan la det sig på en vecka ungefär. Nu mår hon jättebra i huden igen och blir knappt torr. Över lag så känns det som att vi just nu är inne i en lång period av bra flyt. Livet rullar på och för min egen del börjar jag äntligen känna att jag faktiskt mår bra. Det har varit tre emellanåt oerhört tuffa år och det är inte över än men det känns som att det värsta är lagt bakom oss. Saker som för ett par månader sedan kändes omöjligt svåra eller jobbiga att göra går idag nästan av bara farten och jag känner att jag faktiskt får saker o ting gjorda utan att få ångest eller bara samla to-do-listor på hög. Jag märker också en stor skillnad på mitt minne och hjärnkapacitet. Jag har länge jag svårt att minnas saker ordentligt eller fokusera på flera saker samtidigt men det går bättre och bättre och även om jag fortfarande glömmer saker så ser jag till att de saker jag kommer ihåg faktiskt blir gjorda.

Flyt helt enkelt. Nu rider vi på den här vågen ett bra tag tycker jag.

Små saker som underlättar vardagen.

1, att hitta färdig pesto utan mjölk och nötter i och på så sätt slippa göra egen pesto varje gång andan faller på

2, mjuka tortillabröd utan både mjölk och vete. Hej nygamla tacokvällar och möjligheten att göra snabbpizza i ugn utan att behöva göra degen själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *