4 skelett

Nyss hemkommen från tandläkarbesöket, den här veckan är intensiv med vårdbesök för vår del som ni kanske minns. Igår lekterapin, idag tandläkarbesök, imorgon vaccination och avslutningsvis måndag med rutinkontroll och provtagning.

Innan jag berättar om lekterapin och tandläkaren vill jag berätta för er om helgen. Vilken helg vi hade, igen! Lördagen med tvåårskalas för en liten kompis och inga allergiska reaktioner överhuvudtaget, såå tacksamt att gå bort till vänner som bakar och grejar allergifritt, så att inte bara Sophie kan få smaka på det hon vill utan också så att hon inte kommer i kontakt med något hon inte tål. Hon kliade sig inte en endaste gång på hela kalaset, helt otroligt. Det har aldrig hänt förut.

Efter kalaset var vi vidare på mingel med vår förening och i en inte lika allergifri miljö gick det också väldigt bra, trots barn och chips på golvet. Sophie lekte som tusan med sina förskolekompisar och ett tag var hon hemma hos en kompis tillsammans med en tredje kompis medan jag och Micke var kvar på festen. Självklart var det en annan förälder hemma där så de var inte ensamma, men helt fantastisk känsla att kunna och våga släppa taget och låta henne leka lite på egen hand. Hon somnade sist av alla små festdeltagare, 23.15, superlycklig.

Så idag har vi varit hos tandläkaren och jag vet inte vad det är, men något har hänt med henne de senaste veckorna. Hon är liksom snäppet tuffare ändå. Idag satt hon i tandläkarstolen själv, borstade tänderna, testade olika tandkrämer, lät tandläkaren borsta alla tänderna och lät henne räkna dem med en spegel. Dessutom hann hon med att spruta ner sin mamma med vatten ifrån ett tandläkarinstrument (på tandläkarens inrådan) och testa solglasögon som skydd mot den starka lampan. Det har verkligen gjort skillnad för oss att komma till den här specialisttandläkaren, de gör ett sjukt bra jobb! Som en klapp på axeln efter besöket fick Sophie välja vad hon ville ur leksakslådan hos tandis och det blev hela fyra nya skelett, ett för varje ny sak hon testat där idag. Imponerande.

Lekterapin har nog gjort sitt till också, tålmodiga lekterapeuten som låter Sophie utforska behandlingsutrustningen i sin egen takt och igår kunde vi leka ”på riktigt”, d v s att hon fick ligga i sjukhussängen och vi låtsades att hon skulle få behandlingen. Det gick suveränt och vi känner oss lugna inför en eventuell behandlingsstart. Har fortfarande inte hört något, men på måndag ska vi lämna prover som är nödvändiga inför starten och när vi får svar på dem hoppas jag att vi kan få veta mera.

Imorgon är det upp till bevis också för stickrädslan på ett sätt för då ska vi vaccinera henne mot säsongsinfluensan. Pratade med sköterskan idag och vi ska sätta ett bedövningsplåster på armen för att minimera smärtan och så hoppas vi att det går bra. Redan kl 8 ska vi vara på sjukhuset så det blir en tidig morgon. Sedan ska jag försöka hitta på något roligt med barnen, vad vet jag inte än, kanske blir det ”bara” parklek. Vi får se.

Sammanfattningsvis har vi sjukt bra flow just nu. Härligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *