Blodprov och sjuka barn

Så var sista vårdbesöket färdigt för den här svängen. Känns skönt med lite ledighet faktiskt. Lekterapin på onsdag är inställd för lekterapeuten är på semester och det gick så himla bra för Sophie förra gången så vi unnar oss ett litet break.

Blodproven imorse gick bra, inte roligt för Sophie så klart men det gick så mycket bättre än tidigare gånger. Hon blev ledsen så klart och ville inte vara med men lät ändå sköterskan göra sitt och alla fyra rören blev fyllda relativt snabbt och utan större panik. Lekterapeuten var med oss hela tiden och det gjorde sitt till tror jag. Så skönt att se lite resultat och se en något tryggare Sophie i jobbigare situationer. När proverna var tagna fick hon ett paket av sköterskan och terapeuten, ett litet mjukislamm som blev väldigt uppskattat.

Läkarbesöket gick också bra, hon mår relativt bra i huden just nu och vi fick ett nytt smörjschema för att se ifall vi kan få bukt med de sista inflammationerna i huden för de här gången. Vi vägde och mätte också och även om det inte hänt något med vikten så har hon vuxit en centimeter på knappt sex veckor. Nygammalt fokus på maten och matintaget blir kommande veckors jobb. Framstegen kommer fler och fler varje dag, hon smakar på väldigt många fler saker nu och senast ikväll testade hon te med honung och havremjölk i. Ingen höjdare tror jag men hon smakade iallafall!

Vi vet fortfarande inget om behandlingsstart men hoppas på att kunna få besked när provsvaren kommer.

Båda barnen har åkt på samma förkylning med låg feber, nästäppa och rinnande ögon så imorgon ska jag och barnen hänga hemma och kurera oss. Både jag och Micke känner oss också lite krassliga men vi hoppas att det passerar bara utan att bryta ut.

Vi har ju haft tre långa år med medicinering och sondmatning men det är ändå relativt enkelt ibland jämfört med att få i ett barn medicin via munnen. Försökte ge Felicia alvedon nu på kvällen men hälften åkte säkert ut igen. Så all heder till er som kämpar med sjuka, snoriga och febriga barn och ska ge medicin utan möjlighet till att kunna bestämma helt och hållet över dosen. Föräldraskapet får hela tiden nya dimensioner för mig och vi alla kämpar med olika saker hela tiden. Det är dumt att jämföra och försöka utse den som har det värst, alla har sitt.

Har uppdaterat Sophies akutväska och fyllt på med adrenalinsprutor och ett nytt behandlingsschema till förskolan ifall hon skulle få någon allergisk reaktion där. När vi är tillbaka på föris ska jag gå igenom det med dem och om de tycker att de behöver så kommer allergikonsulenten ut igen och går igenom det. Jag och Micke fick testa adrenalinsprutor idag på sjukhuset så att vi vet hur sticket känns och också hur det kan kännas med adrenalinet, otroligt nyttigt! Dosen är avsedd för barn så vi fick inga större effekter mer än lite darriga händer och skakis i benen efteråt. Nu vet vi iallafall. Sophie tyckte det var väldigt spännande och roligast var nog när det kom lite blod på mina byxor efter sticket (man sticker genom kläderna) och hon stoltserade med ”Titta mamma! Blooood! Precis som på mig.” Och så visade hon upp sitt plåster efter provtagningen.

Lilla hjärtat.

Nu väntar soffläge och snart är det dags att sätta på matpumpen igen innan vi checkar ut för idag.

Hoppas ni alla mår bra!

Nya behandlingsschemat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *