Tystnad

Godmorgon!

Det har varit tyst från min sida länge nu och det har inte varit avsiktligt men jag behövde ett par dagar att bara vara här och nu. Det är väldigt lätt att skriva om allt som är negativt eller jobbigt men inte lika enkelt konstigt nog att skriva om det som går lätt eller flyter på.

Jag vet att jag skrivit om det tidigare, att vi har ett bra flyt nu och så är det verkligen! På samma sätt som när Sophie mår dåligt så söker jag också nu efter anledningar till varför hon mår så bra men jag kommer inte på något särskilt. Kanske att hon får i sig tillräckligt med energi både för att växa och för att huden ska må bra. Kanske är den ”värsta” perioden över för henne nu? Jag vågar knappt skriva det för jag vågar inte hoppas på det, men sjukdomen ska bli lite lättare ju äldre man blir, är det där vi är nu? Jag vet inte, men jag ser att hon mår bra.

Energi som få, hoppar, studsar, dansar och leker, knappt en röd prick på kroppen och nästan inte torr heller.

Eller så är det vi som vant oss ännu mer?

Jag vet inte men jag ska försöka att inte analysera utan bara vara här och nu just nu och njuta av mina fina barn.

I onsdags var vi på lekterapi igen och det gick bra, det har verkligen gett resultat för vår del. Pratade snabbt med Sophies läkare och provsvaren hade kommit tillbaka och såg bra ut så nu skulle hon bara stämma av med den andra överläkaren igen. Tyvärr åker hon på semester idag och är borta två veckor så nu blir det inget på den här sidan årsskiftet utan tidigast i januari. Det gör inte så mycket, schemat i december är alltid pressat ändå, men det hade varit roligt att köra igång snart eftersom vi pratat om det så himla länge nu. Den som väntar på något gott..

Idag är det ledig fredag igen och jag och barnen ska vara hemma. På dagens agenda står att baka pepparkakor, vi brukar normalt sett göra egen pepparkaksdeg (p g a allergier och för att det blir mycket godare så) men det finns ett köpealternativ som också funkar allergimässigt för oss så den ska vi provbaka. Förskolan ska baka pepparkakor innan jul också och då har vi kommit överens om att de ska baka med den här pepparkaksdegen och rismjöl istället för ”vanlig” och vetemjöl men då vill jag gärna provbaka den först.

Nu är båda barnen vakna så nu ska jag ägna mig åt dem en stund.

Trevlig fredag till er allihop!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *