Spontana familjen

Hej hej från värsta spontana familjen!

De senaste dagarna har gått i spontanitetens tecken. Vi firade min mamma i lördags (grattis igen mamma!) genom att ses och fika och precis när vi klev ur bilen på hemmaplan mötte vi våra grannar som bjöd på spontanmiddag och vi hakade på, trots att vi inte badat eller smörjt eller satt på pyjamas eller något. Det känns så konstigt att kunna vara så spontan helt plötsligt, tidigare har vårt liv varit inrutat av rutiner, och det är det fortfarande så klart, men den här nyupptäckta spontaniteten är så himla härlig.

I söndags var min pappa och hans fru barnvakt så att jag och Micke kunde gå på bio. Alltså, har ni varit på bio någon gång? (Det har vi, men det var sååhåå längesen). Det är fantastiskt, knappa två timmar i en biosalong, hamburgerlunch innan och lite godis i lugn och ro. Kolla färdigt på en film, ingen somnade och ingen skrek efter uppmärksamhet. Otroligt.

Alltså missförstå mig rätt, jag ÄLSKAR våra barn. Tokälskar. Och jag gör mer än gärna saker tillsammans med dem, men ibland är det så härligt med lite relationstid. Välbehövligt att bara få vara Anna och Micke, tillsammans.

Och ikväll har vi (trumvirvel), fått till en spontan barnvakt i Mickes föräldrar så att vi kunnat åka och hälsa på våra vänner som precis idag fått barn. En liten snabbvisit i bebisbubblan såhär en kall måndag i december, bättre kan det väl inte bli? Fantastiskt också hur relationen till sjukhuset växer för varje gång vi är där, att en så egentligen främmande miljö kan kännas så hemma och hemtam. Jag hittar på Sachsska som i min egen bakficka och alla dessa jobbiga minnen vi har därifrån när Sophie var nyfödd börjar smått fyllas med nya lyckliga minnen och jag känner inte alls att det är jobbigt att åka dit längre.

Jag är också så tacksam för att vi har en så fin familj på alla sätt och vis och att de möjliggör de här små stunderna för oss, det är verkligen värdefullt att kunna få ha det såhär. Och fantastiskt att äntligen kunna få vara spontana och känna att vi kan slappna av litegrann.

Idag ringde dessutom sköterskan från Folke Bernadotte (ätträningen) och berättade att vi äntligen ska få komma dit under första halvan av nästa termin och besöka dem på en tvådagarsvistelse för att se om det kan ge något i ätväg för Sophie. Så spännande!!

Vill igen också göra reklam för lördagens föreläsning på biblioteket i Saltsjöbaden Centrum, välkomna kl 12 och lyssna på mig!

Kram!

2 reaktioner på ”Spontana familjen”

  1. UnderbArt för er och era barn , ska ni ha energi ska ni bry er om varann bra jobbat ni har jätte fina barn ❤️

  2. Hej Anna! Upptäckte din fina blogg via annonsen om ditt föredrag om iktyos på bibblan. Rörande, gripande men också intressant läsning för mig som mamma till en en av Sophies kompisar, Agnes. Jag var på uv-samtal igår och fick då veta Agnes och Sophie ofta leker med doktorsväskan på dagis tillsammans. Hoppas att det kan bidra något till berabeta alla de sjukhusupplevelser som S får utstå. Vi får försöka få till den där lekdejten för tjejerna som vi har pratat om tidigare! Kram till er alla och vi ses! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *