Välkommen vardag

Hej vad tiden går!

Idag är första dagen tillbaka i vardagen igen efter julledigheten, tre långa härliga veckor är till ända och nu börjar ett nytt år med delvis nya rutiner för oss. Jag trodde inte att jag skulle vara en sådan rutinmänniska men tydligen är jag det för idag har jag varit galet harmonisk.

Först och främst vill jag meddela att Sophies bakterier i urinen nu är borta och det blev aldrig något allvarligt av det. Vi gan tranbärsjuice i knappen och sedan var besvären borta. Båda barnen har hållit sig väldigt friska under jul och nyår vilket har varit härligt för då har vi kunnat ägna tid åt varandra istället.

Sophie har kräkts ett par kvällar i rad på sistone, utan att vi kunnat hitta någon förklaring till det, så nu har vi stuvat om i hennes matschema igen och är nere på 4 större mål mat per dag vilket hittills har funkat bra. Det gör ju också att vi helt plötsligt kan gå och lägga oss betydligt tidigare på kvällarna eftersom vi inte måste vänta på matpumpen längre för tillfället. Väldigt skönt att kanske kunna ta igen ett par timmars sömnbrist.

Precis innan jul blev det också klart att vi kommer att sätta igång med immunglobulinbehandlingen under februari månad. Det ska bli så spännande! Jag hoppas att lekterapin gjort sitt och att vi kan få snurr på behandlingen så att obehaget blir så litet som möjligt för Sophie. Varannan vecka under sex månader är det tänkt att vi ska göra behandlingen, sedan en planerad paus för att utvärdera effekterna av den och så får vi tillsammans med läkaren ta ställning till om vi ska fortsätta eller inte. Håll tummarna för oss!

I slutet av januari är det också dags för oss att åka till Akademiska sjukhuset för ätträning, väldigt spännande även det! Sophie har gjort enorma framsteg med maten den sista veckan, hon slickar på väldigt många saker och idag testade hon att äta smör från en sked, helt fantastiskt! Hon blir ju större och större och mer och mer medveten vilket gör att det går att kommunicera med henne och hon kan också förmedla vad hon tycker och tänker på ett helt annat sätt nu. För ett par dagar sedan sa hon att hon inte ville äta för att hon var orolig att kräkas, och det kan man ju förstå att hon känner så. Så just nu vill vi uppmuntra men inte pressa, en hårfin balansgång ibland. Kanske är det 2018 det släpper?

Saker hon gillar hittills är smör, piggelin, salt, popcorn, Ahlgrens bilar och pepparkakor. Säkra, trygga saker som hon vet att hon tål och som hon vet hur de smakar.

Flygande start på 2018 alltså, så mycket kul att se fram emot! Jag hade tänkt att skriva en årsresumé först men jag gillar att blicka framåt istället för bakåt så nu lägger vi 2017 bakom oss och välkomnar 2018.

God fortsättning till er allihop! ❤️

Bjuder på bildbonanza från jullovet.

Julshopping i stan.

Morgonmys ❤️ Storhandlat med lillasyster. Årets pepparkakshus. Parklek och rutschkaneåkningAquaria med kompisar. Ett parti schack att förgylla dagen med. Den gula bilen vann överlägset. Nyår! Testar popcornen på Globen.

Disney on Ice!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *