Felicia 1 år!

Idag fyller vår lilla guldklimp ett helt år! Tänk att vi har haft förmånen att kunna titulera oss tvåbarnsföräldrar i ett helt år. Och tänk vad mycket vi vuxit som föräldrar och människor under det här året. Även om det är sjukt kämpigt ibland och man kan känna motvinden piska i ansiktet när barnen skriker åt en/på en/åt varandra, så är det också fantastiskt härligt med de här små. Att få se deras relation växa fram och att de redan nu har en så stark kärlek till varandra är magiskt. Det finns ingen som Felicia hellre leker med än Sophie och den första Sophie frågar efter när hon vaknar är Felicia.

Dagen till ära hade vi ett inbokat besök hos tandläkaren men hon var sjuk så det blev ett leklandsbesök istället. Sophie hade ändå tagit ledigt från förskolan och det kändes så taskigt att komma dit med henne på förmiddagen för att hon skulle få gå ett par timmar och sedan hem igen. Mycket roligare att leka loss på lekland. Felicia verkar nöjd med sin första födelsedag, och i helgen väntar ett litet kalas.

Sophies resurs på förskolan är sjuk i kombination med att de är något kort om personal och därför har de senaste veckorna varit lite röriga för oss. Vi tog ett gemensamt beslut med förskolan förra veckan och lät Sophie vara hemma ett par dagar då hon blev alldeles för stressad på föris och kräktes vid mellanmålet ett par dagar i rad. Även om det går bättre för oss med matningen nu så är det inte hållbart för henne att kräkas på det sättet, för att inte tala om obehaget, så då kände vi att det är bättre att hon är hemma tills dess att vi tillsammans med förskolan har en plan för hur de ska kunna hjälpa oss och Sophie. Den här veckan har hon varit tillbaka och det har funkat väldigt bra hittills men vi har bestämt att jag eller Micke ska vara med henne under en eller två dagar i februari för att se ifall de kan lägga om hennes matschema något så att hon kanske slipper kräkas vid mellanmålet. Det är ju bra över lag för oss att vara med på förskolan för att också se hur de jobbar med allergierna, smörjningen och matandet. Antingen kan vi konstatera att allt funkar så bra som det kan göra, eller så kan vi kanske komma med tips eller råd för att det ska bli ännu bättre. Än så länge så är det en annan ordinarie personal som tar hand om Sophie och det har funkat väldigt bra.

När jag skrivit färdigt till er så ska jag sätta mig och skriva till Försäkringskassan för att söka om rätten till kontaktdagar, d v s ett antal dagar per år som vi kan använda till att vara med i just skola/förskola eller på något annat om det behövs. En form av VAB men ändå inte eftersom barnet är kvar i förskolan.

På måndag morgon redan bär det av till Akademiska och ätträningen och sedan på onsdag är det dags för sista lekterapin innan behandlingen drar igång, datumet är satt till 8 februari så det närmar sig med stormsteg! Det är så mycket som händer nu så ibland får vi nypa oss i armen, för att orka men också för att det är så kul att äntligen kunna få göra något aktivt för henne. Innan ätträningen ska jag hinna läsa ”Varsågod” – en handbok för föräldrar till barn med ätproblem. Det är personalen på Folke Bernadotte som skrivit boken, så de kommer säkert att ta upp delar av den när vi ses, men jag vill vara påläst när vi kommer dit eftersom vi bara ska dit i två dagar och inte två veckor som vi hoppats på.

Stor kram till er alla, och tack för att ni står ut med glesare uppdateringar igen, det är som sagt mycket som händer just nu. Har dessutom problem med bilderna här på bloggen, men följ oss gärna på Instagram där det kommer kortare uppdateringar lite oftare. Sök på sophiesvarldse.

Godnatt!

 

En reaktion på ”Felicia 1 år!”

  1. Hjärtat, att vi följare ”står ut med glesare inlägg”!! Är så förundrad över att du ens hinner ägna oss en liten stund!! En ventil..? Jag finns här för er❤️ Ses på kalaset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *