Kontaktdag, städdag, vilodag, helgdag, läkardag och så vidare

God förmiddag!

Solen skiner i ett vitt Stockholm, jag har precis parkerat bilen och ska strax hoppa ur och möta en kompis för tidig lunch. Sedan väntar BUP med Micke och sist på agendan idag står mässlingsvaccin för Felicia. Full rulle kan man säga.

Precis som rubriken lyder har det varit fullt upp sista dagarna. I onsdags hade jag en kontaktdag (vad jag tror iallafall, har inte fått godkänt av Försäkringskassan än) och var med Sophie på förskolan för att kolla hur det funkar för henne där, främst med matningen men också allergierna. Överlag tycker jag att det funkar bra och det känns som att pedagogerna har bra koll och gör så gott de kan även om det finns en del riskmoment kvar. Jag känner mig trygg iallafall och det är det viktigaste. Kan vi slappna av som föräldrar så är det bra tänker jag. Det är svårt att få förskolan helt riskfri eftersom det är en helt vanlig förskola och ingen allergiförskola, men de gör verkligen så gott de kan och tillmötesgår oss så långt det är möjligt.

Torsdagen ägnades åt en spontan storstädning av huset, nu när vårljuset börjar komma så smått så börjar ju också en del fläckar och annat synas mer och mer, så jag och Felicia bestämde oss för att putsa och feja lite extra. Himla skönt att få det gjort faktiskt. Jag ska börja jobba i maj igen (… hjälp!) och även om det är ett litet tag kvar så har jag en lista med saker som jag skulle vilja/behöva fixa med innan dess och storstädning var en av de sakerna så skönt att kunna bocka av den.

Fredag, lördag och söndag blev riktiga vilodagar och vi ägnade oss åt att bara vara hemma vilket är välbehövligt ibland också. Jag fick till en efterlängtad middagskväll med två kompisar och hann slå klackarna i taket ett par timmar, så härligt att få tanka energi hos vänner ibland.

Igår var vi hos öronläkaren, första besöket på ett drygt år och det fanns inget att anmärka på. När Sophie var yngre fick vi gå frekvent hos öronläkaren för att ”dammsuga” öronen rena från hudflagor men nu verkar det hålla sig rent med bara tops. Vi har spolat öronen med ljummet vatten en gång per dag under året som gått men nu ska vi testa att sluta göra det för att se vad som händer. Återbesök om en månad.

Den här veckan väntar den andra immunglobulinbehandlingen och det ska bli otroligt spännande att se hur det går och om vi märker ännu större skillnad efter den här gången. Än så länge så mår hon väldigt bra i huden, hon har fått nåt litet utbrott på benen men annars ingenting. Håret har också blivit lite tjockare.. så väldigt spännande att se vad som händer!

Stor kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *