Magsjuka

Idag håller vi oss inomhus, det råder snökaos i Stockholm (igen..) och Felicia åkte på en mildare variant av någon magsjuka igår kväll så idag är det vila och värme som gäller.

Sophie har ju varit förskonad mot magsjuka och har bara varit magsjuk på riktigt en gång och då var vi redan inlagda på sjukhuset. Hon har varit dålig vid två tillfällen men den första gången berodde med stor sannolikhet på Rota-vaccinationen. Annars har vi ju hållit henne hemma så fort det viskats om magsjuka på förskolan, vi har alltså varit väldigt förskonade mot denna vidriga åkomma. Tills igår.

Tänk er en filmsekvens där något läskigt eller obehagligt händer och så blir det mörkare på himlen, blåser lite mera och alla har plötsligt svarta kläder på sig. DET mina vänner var känslan igår när Felicia kräktes (spaghetti och köttfärssås över hela mig och i vita soffan..) Stackars Felicia såklart, hon kan inte ha fattat så mycket av vad som hände och när hon väl var nybadat och i den nya pyjamasen så kräktes hon igen. Oh lord.

Alltså det här har gett mig ett nytt perspektiv på saker och ting. Vi skyr magsjukan som pesten (men vem gör inte det?) och helt plötsligt är den mitt bland oss. Jag kan lova att hjärnan jobbade för högtryck igår och försökte förutse olika scenarion, utebliven nattsömn och tvätta non-stop, hur jag skulle få iväg Sophie till förskolan med en kräkandes lillasyster under armen och hur jag skulle hinna sanera allt hemma utan att själv bli sjuk.

Lösningen fick bli att Micke jobbar hemma så vi kunde hjälpas åt på morgonen, och med facit i hand hade han kanske inte kommit till jobbet ändå p g a all snö. Alla andra har än så länge klarat sig och Felicia har varit symtomfri i 12 timmar nu så förhoppningsvis är det över men hjälp alltså. Det finns en första gång för allt antar jag.

Heder och hatten av till er som överlever en familjemagsjuka, jag kan i skrivande stund inte tänka mig något värre.

Hälsningar,

Chockad mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *