Godmorgon!

Vi är sedan igår tillbaka i rutiner igen och Sophie är tillbaka på förskolan. Hon är frisk men ganska lättkräkt fortfarande, så som det så ofta blir när hon varit sjuk. Jag hoppas verkligen att det ger med sig snart för hennes skull, inte roligt alls för henne att ha det såhär.

Fick en fråga i veckan – hur kan du veta att hon är frisk när hon fortfarande kräks?

Jo för att det är skillnad på kräkningar och kräkningar och hur hon kräks. När hon är magsjuk får hon inte behålla något alls som kommer i magen, inte ens vatten, och är som en liten blöt trasa. Men nu får hon behålla den mesta av maten och allt vatten och det kan gå en hel dag utan att hon kräks. Svårt att förklara, men jag vet iallafall.

Just nu är jag och Felicia på väg till Sickla för att göra några ärenden, åkpåsen måste lagas bland annat och lite annat fix och trix. Sophie är med kompisarna på förskolan och åker stjärtlapp på en snöhög på gården, såg så himla roligt ut! Blev glad ända in i själen idag för en av pedagogerna tog mig åt sidan för att visa nyinköpta förkläden till barnen ”som de kan ha vid maten så att det inte blir spill och kladd på deras kläder och hamnar allergener överallt på avdelningen”. Så, så, så tacksamt! De tänker själva, och jag älskar när det tas egna initiativ och man tänker lite utanför boxen. Fantastiskt.

Har också, till slut, fått tag på en LSS-handläggare på kommunen så nu är den bollen i rull. Jag ska inte klaga, men vill berätta om vårt samtal.

Handläggaren – ”jag behöver ett läkarutlåtande där diagnos framgår och vad det innebär för er. Har ni en resurs på förskolan?”

Jag – ”ja det har vi. Vi har pratat med NN på kommunen angående det tidigare”

Handläggaren- ”jaha men henne känner jag. Då kanske ni inte behöver komma in med ett nytt läkarutlåtande utan det finns säkert ett i resursansökan. Kan du ringa henne och be henne lämna det till mig?”

Jag- ”???”

Hon känner alltså personen i fråga, de jobbar på socialkontoret båda två, vi pratar om ett papper som ska från den ena till den andra. Men jag ska jaga den andra personen och be henne lämna över pappret istället för att LSS-handläggaren ska maila sin kollega och be om det. Inte så smidigt tycker jag. Nog om det, nu har jag pratat även med resurssamordnaren och hon skulle gladeligen lämna över papprena så det är inget problem, men det har tagit några extra dagar i onödan.

Skitsamma, nu är det snart helg och vi ska ladda upp inför första hemmabehandlingen imorgon, så spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *