Back to basics

Så sover barnen sedan en stund tillbaka, båda var för en gångs skull ordentligt trötta så nattningarna gick otroligt smidigt idag. Felicia framförallt har varit svår att lägga på sistone och ofta har det tagit en dryg timme att få henne att slockna, oklart om det är en fas eller om hon helt enkelt inte gör av med tillräckligt med energi under dagarna här nere. Ibland är det svårt att tillgodose båda barnens behov, Sophie behöver ju ibland ta det lite lugnare medan Felicia oftast behöver röra på sig mera för att vara nöjd med dagen.

Fick en påminnelse idag på eftermiddagen om att vi inte befinner oss i en öde djungel så som det faktiskt kan kännas att resa med ett sjukt barn, utan faktiskt i ett civiliserat samhälle då Sophie fick feber och vi missat att vi inte har flytande alvedon kvar här. Micke gav sig ut på jakt och tänk att de faktiskt kunde langa fram en flaska alvedon på apoteket av alla ställen. Helt otroligt. (Obs för ironi). Jag har fortfarande svårt ibland att förlita mig på saker/rekommendationer som vi inte fått av eller via sjukhuset och det uppstod en lätt inre panik när jag insåg att vi inte hade någon alvedon med oss, men det löste sig ju fint. Vet inte riktigt var febern kom ifrån men gissar på att hennes kroppstemperatur höjdes som en följd av att hon eventuellt blev för varm vid poolen efter lunch eller att det är en infektion på ingång.

Eftersom hon mått så himla bra här nere så har vi blivit lite frimodigare med att vara ute och idag skippade vi att gå upp till lägenheten för lunch utan köpte mat och åt vid poolen. Det i sig var inga problem men efter lunch ville Sophie inte bada så mycket mera utan vilade på en solstol i skuggan medan vi andra tre badade. Till saken hör att hon igår redan började bli öm på kroppen, något vi inte riktigt upplevt på det här sättet tidigare, och jag tror att det var en bidragande faktor till att hon inte ville bada mera. Mest öm har hon varit runt bröstet och under armarna och det är ju där både simring och mamma/pappa håller mest när hon simmar. Med facit i hand borde vi bara gått upp till lägenheten när det blev dags för mellis men ingen av oss tänkte så där och då. Dessutom var det svalt i skuggan och fläktade lite.

Hur som så blev hon grinig lagom efter mellis och samtidigt rödare i ansiktet, eventuella tecken på överhettning så vi packade ihop barnen och de fick gå upp och duscha och svalka sig. Efter duschen vilade Sophie fram till läggdags och med lite alvedon i kroppen något piggare efter ett tag. Eller om det var värmen som lade sig, jag vet inte.

 • Ett par saker har vi lärt oss av det här iallafall:
  • Se till att svalka ordentligt även när det är ”svalt”
   Hon har det nog jobbigt med värme till och från, något vi inte riktigt sett/trott tidigare
   Ömheten i huden är något nytt för oss, ännu viktigare med mjuka kläder och att låta huden andas
   Det går att förlita sig på apoteken även utomlands
   När man tror att man vet något om något så ändras det

  Så. Imorgon blir det back to basics. Vi ska ta en lugn hemmadag, på sin höjd ta en promenad, viktigast är svalka och lindring av ömheten och få eventuell infektion under kontroll. Kanske en lunchvila vore på plats och att ge huden och Sophie en ärlig chans att återhämta sig. Det ska dessutom bli lite halvdant väder till helgen så det tajmar ganska bra med inomhusaktiviteter.

  En liten tagg av dåligt samvete etsar sig fast i hjärtat, vi ville passa på att vara lite extra i solen och bada lite extra med tanke på det sämre vädret i helgen och att vi snart åker hem men i efterhand på eventuell bekostnad av Sophies hud och det var det inte värt. Ingen är mer än människa och vi lär oss fortfarande om sjukdomen, men med facit i hand så var det verkligen inte värt det. Typiskt också när hon mådde så bra för ett par dagar sedan och nu svänger det igen.

  Imorgon är en ny dag och med lite extra kärlek och omvårdnad är vi nog snart på banan igen.

  Liten och havet ❤️

  Så här bra var det för ett par dagar sedan ?

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *